Lidové recepty
Pšenicová tráva - pro posílení imunity
PŠENICOVÁ TRÁVA obsahuje vitamíny C, A, B i F, vápník a imunostimulanta. Čistí krev, neutralizuje buněčné jedy, stimuluje činnost jater a zmnožuje červené krvinky. Čtrnáctidenní kúra posílí imunitu. /zdroj - Jiří Janča/
Příprava: Dvě hrsti pšenice dáme do misky, doplníme vodu 1 cm nad pšenici a necháme přes noc stát. 2 x denně proplachujeme a vodu sléváme - udržujeme vlhké. Za 3-5 dní máme krásně naklíčenou pšenici, kterou můžeme konzumovat jako pochoutku v syrovém stavu, nebo můžeme připravit na másle.
Křenový zimní sirup
Ideální prostředek k doplnění vitamínu C.
Čerstvý kořen, co nejvíce rozmělněný, prokládáme cukrem přímo v láhvi se širokým hrdlem, nejlépe zavařovací. Ukládáme vždy stejnou vrstvu křenu a cukru, až sklenici zaplníme. Křen pak necháme 14 dní stát v temnu a teple. Takto vzniklý sirup pak můžeme užívat. Jedna lžička denně zajistí celodenní dávku přírodního vitamínu C.
zdroj - praktické kalendárium - Jiří Janča
Doplnění vápníku
Přirozené doplnění vápníku do těla
Dáme pět umytých vajíček v bílé skořápce a zalijeme šťávou ze dvou kilogramů citronů. Pak necháme čtyřiadcacet hodin stát a přidáme 0,25 kg medu a 0,5 litru slivovice. Vše pak dohromady rozmixujeme, přefitrujeme a uložíme. Denně užíváme jednu stopku směsi, která je nejen chutná,ale i velice účinná.